Eindelijk/finally: Leeuwen op de Coolsingel!

(English below)

Deel van de muurschildering ‘Leeuwen op de Coolsingel’
Part of the mural for ‘Lions on the Coolsingel’

Als de voorgenomen versoepelingen van het coronabeleid niet veranderen kan Museum Rotterdam vanaf 1 juni 2020 haar deuren weer openen. Vanaf die dag is dan ook ‘Leeuwen op de Coolsingel’ eindelijk te bezoeken!
Leeuwen op de Coolsingel is een tentoonstelling over Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. Ik was één van de kunstenaars die, afgelopen maart al, een muurschildering mocht maken voor deze tentoonstelling. Ondanks dat het museum haar deuren moest sluiten voor bezoekers, konden wij negen dagen lang aan het werk. In die negen dagen heb ik een muurschildering van zo’n twee bij acht meter gerealiseerd, die zich vooral richt op het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De vijf muurschilderingen zijn straks te zien naast onder meer allerlei objecten, verhalen en foto- en filmmateriaal. De tentoonstelling is vanaf 1 juni te zien in Museum Rotterdam, locatie Timmerhuis

Om te voldoen aan de coronamaatregelen en om de veiligheid van bezoekers te kunnen waarborgen is reserveren verplicht. Dit kan via een reserveringsformulier, dat vindt u HIER (klik!). Ook vindt u via de genoemde link een telefoonnummer voor telefonische reserveringen.

Bij dezen nodig ik u van harte uit om te komen kijken!
Helaas zit een opening, artist talk of rondleiding er nu nog even niet in. U kunt mij wel een berichtje sturen als u vragen heeft of een toelichting zoekt bij mijn werk: inge_aanstoot (apenstaart) hotmail (punt) com.

Deel van de muurschildering ‘Leeuwen op de Coolsingel’
Part of the mural for ‘Lions on the Coolsingel’

_____ English:_____

If all goes well Museum Rotterdam will be open to the public again soon, which means I can finally invite you to ‘Leeuwen op de Coolsingel’, or ‘Lions on the Coolsingel’, an exhibition about WWII in Rotterdam. I am one of the artists who made a mural for this exhibition, last March already. While the museum had to close its doors to visitors, we were allowed to fill the walls during nine long workdays. My mural is about two meters tall by eight meters wide, and focuses on daily life during the Second World War.
The five murals will be surrounded by all sorts of objects, stories, film and photos, and will open on 1 June 2020.

Because of strict regulations, reserving a time slot is mandatory. You can get a reservation through the filling in of a form which you can send per email, or by calling the Museum Rotterdam reservations phone number. Both can be found HERE (click).

Hereby I warmly invite you to visit the exhibition.
As rules and regulations are still pretty strict, an official opening, artist talk or tour is -for now- out of the question. If you do have questions for me though, don’t hesitate to contact me: inge_aanstoot (at) hotmail (dot) com.