UITGESTELD / POSTPONED: Veilingmeester Aanschouw-veiling 2020!

EDIT/UPDATE/AANPASSING:
In verband met de in Nederland genomen maatregelen omtrent het nieuwe Coronavirus (COVID-19) zal de Aanschouwveiling uitgesteld worden.

Due to measures concerning the new Corona virus (COVID-19) the Aanschouw auction will be held at a later time.

(English below)

De jaarlijkse veiling van de Aanschouw komt er weer aan! Ook dit jaar vindt dit fantastische evenement plaats in TENT Rotterdam, en wel op zondag 29 maart 2020. Ik ben verheugd te mogen vertellen dat ik dit jaar, samen met de onvolprezen Pim Palsgraaf, veilingmeester mag zijn!
De veiling begint om 15 uur. De dag ervoor, op zaterdag 28 maart, zal de kunstenaar (en held) Maarten Bel ook een kinderveiling organiseren die erg de moeite waard gaat zijn!

Voor wie er niet bekend mee is: de Aanschouw is de kleinste galerie van Rotterdam, en bestaat uit een voormalige postervitrine aan de gevel van café de Schouw aan de Witte de Withstraat. Elke week is er één kunstwerk te zien, iedere donderdag wordt ‘de wissel’ gevierd.
De Aanschouw draait volledig op vrijwilligers, en de kosten van de galerie worden elk jaar gedekt door kunst te veilen van kunstenaars die er ooit exposeerden. Ook dit jaar worden 39 kunstwerken én (volgens traditie) de veilinghamer geveild.

De Aanschouwveiling is elk jaar weer een mooie kans om je kunstcollectie uit te breiden (soms voor een prikkie!), maar ook een ontzettend leuk evenement om überhaupt bij aanwezig te zijn. Tot ziens bij de veiling!

The annual Aanschouw-auction is coming up! TENT Rotterdam will host this magnificent event again on Sunday 29 March at 15h (3PM). I’m very proud to announce that I will be one of the auctioneers, together with the awesome Pim Palsgraaf!
The Saturday before, 28 March, the marvelous Maarten Bel will host a children’s auction, that your kids (and you) do not want to miss!

For those unfamiliar with the Aanschouw; it’s Rotterdam’s tiniest gallery, located in a former poster window on the facade of cafe de Schouw on the Witte de Withstraat. Every week it shows one artwork, ‘the switch’ is always celebrated on Thursday. The Aanschouw is run completely by volunteers. The running costs are raised by auctioning work of artists who have once exhibited their works there. This year there will be 39 artworks to auction off, as well as the auction hammer (as per tradition).

The Aanschouw Auction always turns out to be a wonderful way to expand your art collection, as well as just an exciting event to witness. See you there!