Maaskant-tekeningen in Hilton Rotterdam


(Lijnbaanflats, mijn bijdrage voor de Maaskantserie)
(Lijnbaanflats, my work for the Maaskant series)

UITNODIGING: MAASKANTTEKENINGEN IN HET HILTON HOTEL ROTTERDAM
INVITATION: MAASKANT-DRAWINGS IN THE HILTON HOTEL ROTTERDAM (English below)

Jantje Steenhuis (directeur Stadsarchief Rotterdam) en Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam) nodigen u van harte uit voor de opening van de expositie Maaskanttekeningen in het Hilton Hotel op woensdag 15 mei om 11.00 uur. Dit zijn de tekeningen die tien Rotterdamse kunstenaars, waaronder ik, vorig jaar in opdracht van het CBK en het Stadsarchief maakten. Voor wie de expositie in de Kunsthal gemist heeft, is dit een mooie kans de werken in het echt te zien.
In verband met koffie en gebak verzoeken wij u uw eventuele aanwezigheid te melden via cbk@cbkrotterdam.nl.

De 10 Maaskanttekeningen, van beroemde Rotterdamse gebouwen van architect Hugh Maaskant, zijn gemaakt door Georg Bohle, Ronald Cornelissen, Inge Aanstoot, Nazif Lopulissa, Pim Palsgraaf, Sandro Setola, Sandim Mendes, Marcha van den Hurk, Marcel Swint en Eveline Visser.

De expositie eindigt op zondag 26 mei 14.00 uur met een Lezing Op Locatie door Paul Groenendijk en de theatervoorstelling Opgegroeid in Rotterdam met voormalig portier Barry Kwist van het hotel. Reserveren voor deze lezing en voorstelling kan door een email te sturen naar evenementen@wederopbouwrotterdam.nl.

Hierna worden de tekeningen opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam en zijn ze voorlopig alleen nog via de beeldbank op de website van het Stadsarchief te bekijken.

___
Jantje Steenhuis (director of the Stadsarchief, the Rotterdam City Archive) and Ove Lucas (director of CBK, Center for Fine Art Rotterdam) cordially invite you to the opening of the exhibition of Maaskant-drawings in the Hilton Hotel in Rotterdam, on 15 May at 11h / 11am. The ten drawings were made by ten different artists, including me, that were made as an assignment for the Stadsarchief and CBK last year. It’s a nice opportunity to see the works if you missed the exhibition in the Kunsthal.
Please let the CBK know if you are planning on coming via cbk@cbkrotterdam.nl. There will be coffee and cake!

The works were made by Georg Bohle, Ronald Cornelissen, Inge Aanstoot, Nazif Lopulissa, Pim Palsgraaf, Sandro Setola, Sandim Mendes, Marcha van den Hurk, Marcel Swint and Eveline Visser, and depict Rotterdam buildings by the famous architect Hugh Maaskant.

On the last day of the exhibition, 26 May at 14h / 2pm, there will be a lecture by Paul Groenendijk and a show by former Hilton doorman Barry Kwist. Reservations via evenementen@wederopbouwrotterdam.nl.

After the exhibition the works will become part of the collection of the Stadsarchief, and will be viewable only via their website.