Save the date: Cherry picking!

(English below)
Op zaterdag 1 december opent bij galerie With Tsjalling te Groningen de groepstentoonstelling ‘Cherry picking’.
Deze tentoonstelling laat werk van 25 kunstenaars zien, die allen een interpretatie van het schaaltje kersen maakten. Ofwel, in de woorden van Tsjalling zelf:

“Dit is in de (Noordelijke) realistische schilderkunst een standaardonderwerp dat geldt als een soort meesterproef, vanwege de ingewikkelde stofuitdrukking van de kersen en het porselein. Spannende beelden levert dat vaak niet op, het verwordt in veel gevallen tot een wat overgepolijst beeld. Met de expositie ‘cherry picking’ willen we laten zien wat er gebeurt als je een wat uitgekauwd onderwerp op een heel andere manier belicht.”

De complete line-up is als volgt:
Inge Aanstoot, Katharina Arndt (DE), Mario ter Braak, Erik Buijs, Marcel van Eeden, Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Anne Forest, Niek Hendrix, Lauren Hillebrandt, Beate Höing (DE), René Jansen, Thijs Jansen, Erik Mattijssen, Jans Muskee, Beth Namenwirth, Oskar Nilsson (ZW), Rein Pol, Stijn Rietman, Paul de Reus, Erica Scheper, Piet Sebens, Gé-Karel van der Sterren, Julius Stibbe, Rob Strick

Wees van harte welkom op 1 december, meer informatie volgt snel, zowel hier als op de website van galerie With Tsjalling. Ondertussen licht ik via instagram alvast een tipje van de sluier op; ik post de komende tijd regelmatig een detail van het werkje dat ik voor deze tentoonstelling maakte.‘Cherry picking’, a group exhibition, opens Saturday 1 December at gallery With Tsjalling, Groningen. The show will include works by 25 artists who reflect on the classical subject of a bowl of cherries. As Tsjalling put it:

“The bowl of cherries is often viewed as a masterpiece in the (Northern) realistic painting tradition, because of the difficulties in expressing the textures of the cherries and the porcelain. This doesn’t always result, however, in exciting paintings; you mostly end up with overpolished works. In the exhibition ‘cherry picking’ we’d like to show what happens if you show such a milked out subject in a different light.”

The full line up:
Inge Aanstoot, Katharina Arndt (DE), Mario ter Braak, Erik Buijs, Marcel van Eeden, Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Anne Forest, Niek Hendrix, Lauren Hillebrandt, Beate Höing (DE), René Jansen, Thijs Jansen, Erik Mattijssen, Jans Muskee, Beth Namenwirth, Oskar Nilsson (ZW), Rein Pol, Stijn Rietman, Paul de Reus, Erica Scheper, Piet Sebens, Gé-Karel van der Sterren, Julius Stibbe, Rob Strick

We’d love to see you at the opening on the 1st of December. More information will follow soon, both here and on the website of gallery With Tsjalling. In the meantime you can follow my proces on instagram; the coming days I’ll be posting details of my progress and the finished work there.