‘Maaskant getekend’, Kunsthal Rotterdam

(English below)

Dit jaar wordt op vrijdag 16 november 2018 in de Kunsthal te Rotterdam wederom de Grote Maaskantprijs uitgereikt. Dit is een oeuvreprijs aan één of meer personen die het debat over architectuur, stedenbouw of landschappelijke inrichting in belangrijke mate stimuleren.
De prijs is genoemd naar architect Hugh Maaskant, die een belangrijke rol vervulde in de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Zijn beroemde Groothandelsgebouw, gelegen naast het Centraal Station, bestaat dit jaar 65 jaar. In de Kunsthal is hier tevens een expositiezaal aan gewijd.
Het CBK Rotterdam en Stadsarchief Rotterdam wilden niet alleen bovengenoemde zaken vieren, maar ook een oude traditie nieuw leven inblazen; namelijk het vragen van kunstenaars om de veranderende stad te documenteren. Zij vroegen 10 kunstenaars, Nazif Lopulissa, Eveline Visser, Marcha van der Hurk, Pim Palsgraaf, Georg Bohle, Sandro Setola, Ronald Cornelissen, Sandim Mendes, Marcel Swint en mijzelf, allen een Rotterdams pand van Maaskant te documenteren.
Ik heb de Lijnbaanflats geportretteerd. Dit werk zal samen met de andere kunstwerken voor het eerst te zien zijn tijdens de uitreiking van de Grote Maaskantprijs op vrijdag 16 november in de Kunsthal, in een expositie getiteld ‘Maaskant getekend’. Wilt u hierbij zijn? Stuur een berichtje naar Stichting Maaskant (meer informatie vindt U via deze link). Bent u graag bij de opening van ‘Maaskant getekend’ om 16 uur? Stuur even een berichtje naar reserveren@kunsthal.nl; u bent van harte welkom!
Het werk is tot 2 december te zien in de Kunsthal, daarna wordt het opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Rotterdam. Goed nieuws: daar blijft het voor allerlei doeleinden en voor iedereen beschikbaar, tot -deo volente- het einde der tijden.

Klik hier voor meer info over de expositie in de Kunsthal!
Hieronder twee details van mijn werk ‘Lijnbaanflats’, een werk dat ik op verzoek van de opdrachtgevers op papier maakte.

On 16 November 2018 te Grote Maaskantprijs will be presented, an award for people who have taken on an important role in the stimulation of the debate about architecture, urban development and landscaping.
The prize is named after Hugh Maaskant, an important architect during the reconstruction of Rotterdam after the Second World War. His famous Groothandelsgebouw, next to Central Station, is celebrating its 65th anniversary this year. In the Kunsthal in Rotterdam you can visit an exhibition about this unique building.
CBK Rotterdam (Center for fine art Rotterdam) and Stadsarchief Rotterdam (Rotterdam city archives) are celebrating these facts and are reviving an old tradition: to ask artists to document the ever changing city around them. They commissioned 10 artists, Nazif Lopulissa, Eveline Visser, Marcha van der Hurk, Pim Palsgraaf, Georg Bohle, Sandro Setola, Ronald Cornelissen, Sandim Mendes, Marcel Swint and myself, to all document one of Maaskants buildings. I portrayed the Lijbaanflats.
These work will be revealed during the award ceremony in the Kunsthal on Friday 16 November, in an exhibition entitled ‘Maaskant getekend’. If you’d like to attend the award ceremony, please contact the Maaskant Foundation. If you’d like to join me for the opening of ‘Maaskant getekend at 16h/4PM, please email to reserveren@kunsthal.nl. You are cordially invited!
The work will be on view in the Kunsthal until 2 December. After that, it will be included in the collection of the Stadsarchief Rotterdam. Good news: there it will be available for all sorts, and for everyone, until -deo volente- the end of time.

Click here for more information about the exhibition in the Kunsthal!
Above you’ll find two details of my work ‘Lijnbaanflats’, that I made on paper on request of the CBK and Stadsarchief.